Massera mera

Tråkiga och dramatiska tider, har varit, är och kommande. Det skapar stress hos oss av många orsaker. Man är rädd för sjukdom, vem som blir sjuk, blir jag sjuk, hur sjuk, hur drabbas min familj, hur drabbas min ekonomi, hur drabbas mina djur? Frågorna är många och ingen har svar.

Vid massage utsöndras ett ämne som heter oxytocin. Det är som man kallar det ett Må-Bra hormon, som bland annat motverkar stress. När du masserar och smeker ditt djur utsöndras detta ämne både hos djuret och hos dej själv – dubbel effekt ??. Så i dessa tider är det viktigt att – ta en paus, umgås med dina djur, massera och smek dom extra mycket och vistas mycket utomhus. Inte nog med att det är bra för kroppen, det stärker också bandet mellan dej och ditt djur. Passa också på att unna dej själv massage. Fråga en kompis, partner, familjemedlem eller boka tid hos en massör. Men kom ihåg att du måste vara frisk, inte ha några symtom på förkylning och besök inte äldre. Håll dig uppdaterad genom Folkhälsomyndigheten vad det är för rådande restriktioner.

Vill du ha tips på massage och stretch som du kan göra själv eller boka en behandling så tveka inte att höra av dig.

Lägg ut en bild eller film på Instagram när du masserar ditt djur, gilla och tagga @eliteequine.sthlm och #masseramera så jag kan dela det. Anta utmaningen mot psykisk ohälsa och för hälsa och välmående. Har du inte ett eget djur så passa på att låna någon annans att klappa på lite extra. ALLA djur är välkomna. ?????????