Djupvåg

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler.

Djupvågsbehandling är en effektiv behandling av fascia/bindväv som effektivt och skonsamt ökar hästens rörlighet och släpper på värk och muskelspänningar.

Djupvågsbehandling av hästar är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom 400 till 1200 harmoniska pulseringar per minut sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas på kort tid, både brett och djupt, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet.

Med händerna som främsta verktyg och djupvågsmaskinen som en förlängd arm kan jag känna var det tar stopp, alltså var vibrationerna ”fastar”. Vibrationer ska kunna färdas fritt och tar det stopp någonstans är det en indikation på var nästa behandlingområde blir i kombination av händer, punktbehandling och fasciadrag.

Vill du veta mer så är du välkommen att höra av dig, skicka ett mejl till elin@eliteequine.se eller sms till 0768001987. Du kan också läsa mer på www.fasciahorse.com