Fagerbit

Jag kommer ut till dig för utprovning, jag erbjuder även uthyrning av bett samt försäljning. Om du haft mycket svårt med att hitta rätt bett till din häst pga olika långvariga problem och/eller beteenden hos hästen rekommenderar jag att den först undersöks av tandläkare, veterinär och en terapeut för att utesluta andra fysiska skador. Har du redan gjort det så hjälper jag dig gärna att hitta rätt.


OM
Detaljer gör skillnaden och forskningen går framåt. Fager är ett modernt varumärke som tar utvecklingen till nästa nivå där vi arbetar med tryckpunkter. Varje design är utvecklad med en typ av häst i åtanke.
Vi vänder gammal skröna till sin spets och frågar, varför?
Utvecklade tillsammans med veterinärer, tandläkare, massörer, bettutprovade och duktiga ryttare.

TRYCKPUNKTER
Hästen idag ser inte ut som den gjorde för bara 50 år sedan. Vi vill ha en kvick respons och vara mer uppmärksamma på våra hjälper.
De är känsligare än någonsin tidigare och vi måste hinna med för att inte bromsa och förhindra utvecklingen framåt.
Trycket från bettet i munnen kommer alltid att finnas där, tas trycket bort från en punkt – kommer det ökas på en annan.Detta tar vi i noggrann beaktning när vi utvecklas nya modeller.

KORTA MITTDELAR
Fager’s alla bett har korta mittdelar, då vi sett tråkiga följdskador av långa mittdelar. Vi vill undvika att bettets brytningar hamnar över lanerna och allt för nära inpå. Vid tygeltag kommer dessa brytningar glida fram och tillbaka över de känsliga lanerna och skapa både obehag och skador i längden.

TUNNA BETT & NÄTTA BRYTNINGAR
Länge trodde man att tunnare bett var skarpare på grund av den mindre ytan det gav tryck på. Vad vi vet idag är att tunnare bett tar inte bara mindre plats i munnen utan ger även mindre konstant tryck samt tryck på en mer varierande yta. En tjockare bett är inte bara bredare där det ligger ann mot lanerna, den är också högre. Överkäken trycker därmed ner bettet mot underkäken i en högre belastning.