Kinesiotejp

Kinesiotejp förlänger effekten av massagen, den släpper på muskelspänningar, förebygger muskelspänningar. Vid vissa fall där muskler är så ömma att massagen inte går att tillämpa väljer jag tejpen, låter den sitta några dagar och gör därefter nytt besök. Använder den också för hållning, stabilisera leder mm. Den är mycket effektiv på svullnader och ödem, trögt lymfflöde och inflammation.

Tejpen är elastisk, skapad för att ha samma egenskaper som huden. Den ska kunna ge stöd och stabilitet utan att hämma rörelsemönster och cirkulation.

Det här är min absolut stora favorit, givetvis efter massagen. Jag älskar verkligen kinesiotejp och dess effekter. Jag använder mig av Vetkin Kinesiotejp. Den går att köpa av mig, skicka ett mejl till elin@eliteequine.se för beställning.

Tejpningen tillämpar jag vid massagebehandlingar där jag anser att det behövs och ingår då i priset. Det går även att boka endast tejpning. Kontakta mig.

Kinesiotejp är en behandling med olika tillämpningar. Den kan förbättra och påskynda återhämtning och öka uthållighet. Den kan lindra smärta från akuta och kroniska skador.

Det finns en ökande efterfrågan från veterinärmedicinska yrkesgrupper för kinesiotejp. Veterinärspecialister & hästfysioterapeuter använder denna teknik dagligen för att behandla muskelskador, biomekanisk och postural dysfunktion och höja prestation och återhämtningstid. Det är särskilt värdefullt vid rehabilitering.

-Vetkin Tape